Akademik Beden Eğitim

SAĞLIKLI BEDEN VE ZİHİN İÇİN SPOR

Sporun akademik başarıya olan olumlu etkisi binlerce akademisyenin yaptığı araştırmada kanıtlanmış bir gerçektir. Tüm öğrencilerimizin, spor dersi kazanımları ile fiziksel uygunluk gelişimleri testler yapılarak (fiziksel uygunluk testleri) takip edilmektedir. Tüm öğrencilerimize spor kazanımları ile ilgili bilgiler spor takımlarına yönlendirmelerde de bu bilgilerden yararlanılmaktadır.

«BİZ»de futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, jimnastik, atletizm, tenis, kick boks, buz pateni, buz hokeyi, step ve kayak aktiviteleri vardır. Basketbol ,hentbol, futbol, atletizm ve voleybol kulüplerimiz bulunmaktadır. Okulumuzda kapalı parke zeminli çok amaçlı 2 spor salonu ve kapalı yüzme havuzumuz vardır.
Okul/Kulüp takımlarında veya ferdi spor dallarında yarışan öğrencilerin akademik derslerden geri kalmamaları için özel yetiştirme eğitimi verilmektedir. Sınavlar için ayrı bir sistem uygulanmakta, öğrencinin akademik ve spor başarıları aynı anda takip edilerek, öğrenciye bu anlamda koçluk yapılmaktadır.