BİZ’DE LGS SİSTEMİ

Bahçeşehir LGS Eğitimi ile öğrenci Eğitimine önem verir.

Bahçeşehir LGS Eğitimi

Bahçeşehir LGS Eğitimi LGS  (Liselere Geçiş Sistemi) 8. sınıf öğrencileri için birinci dönemde Kasım, ikinci dönemde Nisan aylarında yapılmaktadır. Her dönemde 6 dersten oluşan (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) bir sınav sistemidir.

Biz Okullarında LGS  sınavı hazırlık kapsamında yapılan çalışmalar;

*LGS  sınav çalışmaları akademik kurul tarafından sene başından planlanarak yıllık LGS  takvimi oluşturulmakta ve bu sistem yönetim, öğretmen, öğrenci ve veli tarafından takip edilip uygulanmaktadır.

*Rehberlik merkezi tarafından veli ve öğrenci sınav bilgilendirme seminerleri ve öğrenciye özgü kaygıyı ortadan kaldıracak motivasyon arttırıcı çalışmalar yapılmaktadır.

*Her öğrencimizi sınav sürecinde takip eden bir rehber öğretmenin yanında bir danışman (mentör) öğretmeni de bulunmaktadır.

Bahçeşehir LGS Eğitimi

*Sınava girecek 8. Sınıf öğrencilerimize öğretmenlerimiz müfredat doğrultusunda belirlenen kazanımları hedef alarak ders içeriklerini hazırlamaktadırlar. Öğretmenlerimiz derslerini, dijital eğitim portallarından yararlanarak ders yöntem tekniklerini çeşitlendirip öğretim materyalleri açısından da zenginleştirerek planlamakta ve uygulamaktadırlar.

* Öğrenciler her hafta  LGS  sistemine uygun sorularla deneme sınavlarına tabi tutulmakta her sınav sonrasında sınava ait soru çözümleri ders öğretmenleri tarafından  yapılmaktadır.

*Her sınav sonrasında öğrencinin eksikliklerine yönelik öğrenciye özgü ders bazında konu anlatımı,  etüt, ödevlendirme, soru çözümleri yapılmaktadır. Tüm bunlar rehber öğretmen, öğrencinin mentör öğretmeni ve velisi ile paylaşılmaktadır.

*Sınavlar ölçme değerlendirme birimimiz tarafından okunmakta ve sınav karneleri öğrenci, öğretmen ve veli ile anlık paylaşılmaktadır.

*Öğrencinin ders ve sınav bazında başarı grafikleri oluşturulmakta,  sınava doğru puan artış ve azalışı belirlenerek değerlendirmeler yapılmaktadır.

Biz Okullarında sadece sınav odaklı bir eğitim değil asıl olarak spor yapan öğrenciler, sporcular, geleceğin iş adamlarını yetiştiriyoruz.

BİZ‘ le kalın başarıyı yakalayın

Sosyal medyadan FTİ hesaplarından bizi takip edin.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,